Eurode-Weldaad

Alternatives Wohnen

Hier vindt u binnenkort vele andere suggesties voor „alternatief leven“. Al deze voorlopige artikelen zijn al beschikbaar voor fundamentele overweging en worden ook graag besproken. Ook al kunnen onze toekomstige teksten wat vlotter zijn, we proberen eigenlijk alleen maar actuele, haalbare en goedkope voorbeelden ter discussie te stellen.

En het beste is – we kunnen dat doen !!!

We moeten gewoon opnieuw leren denken – of gewoon opnieuw nadenken . En op veel manieren. Laten we onze mensen een echte kans geven!

Informatie, foto’s, video’s – die we hier in de toekomst zullen publiceren, zouden u vooral moeten laten nadenken. Vooral om na te denken over wat mogelijk is (zonder de lobby van de bouwsector of andere lobby’s). We hebben jonge gezinnen nodig, oprichters, die we hun gezin een nieuwe toekomst kunnen geven. Een mijlpaal is ook het creëren van betaalbare, goedkope woonruimte, ook of vooral wanneer we nieuwe wegen moeten inslaan. We kunnen het allemaal. We hoeven niet alleen te praten – we moeten het doen!

Maar kijk eens naar de eerste voorbeelden. Verzameld van over de hele wereld. Het probleem ligt niet alleen bij ons. Maar wij kunnen het als we het snel doen !!! Dus laten we erover praten!

Klik op de individuele video’s … Nog een klik of de ESQ-toets stopt het bericht opnieuw …

Zorg er echter in een eerste opmerking voor dat de meeste voorbeelden geen basisidee hebben dat de vloer van onze stad verderop afsluit, maar eerder herstelbaar en dicht bij de natuur zijn en blijven. Andere aspecten: grondwatervorming, natuurlijke irrigatie, etc.
Er zijn wereldwijd duizenden voorbeelden van hoe om te gaan met woningtekorten. Tegelijkertijd wordt uiteraard de politiek en de daaraan verbonden ambtenaren opgeroepen om zich te bevrijden van lobbyprocedures. Op veel plaatsen is dit nog steeds erg moeilijk omdat de politici die het willen veranderen verre van het veranderen van de verantwoordelijke ambtenaren of werknemers. Maar we kunnen er ook over praten.
Geef uw mening en vertel ons wat u denkt. Maar kijk eerst eens naar de andere voorbeelden van over de hele wereld.
…en hier weer „wonen, leren of werken in pijpen“.
Deze video is een van onze favoriete video’s en toont het modulaire ontwerp aan de hand van het voorbeeld van het bouwen van een school met standfunderingen. Deze kunnen ook worden verwijderd nadat de bovenbouw is verwijderd. Een alomvattende fundering is dus niet nodig, dus niets staat natuurlijke irrigatie en bijbehorende grondwatervorming in de weg.
En het hoeven niet alleen individuele, kleine „gebouwen“ te zijn. Bekijk hier het voorbeeld van een school of andere structuren …
Dit gaat over modulair bouwen, tiny houses en mobiele tiny houses.
Hier is een voorbeeld uit Amsterdam …
We laten u hier een wat complexer voorbeeld zien, maar kunnen eenvoudig worden uitgevoerd met containers.
Nog een voorbeeld van het modulaire ontwerp en andere opties.
Een al luxueuzer huisje.
Dit komt ook van de Tiny House-tour.
Een voorbeeld van alternatieve constructie uit Scandinavië.
Mini-appartementen in de stad…
Deze video toont WDR-documentatie.

 

Vele voorbeelden zullen volgen, ook in vele andere belangrijke categorieën, zodat deze leefbare stad echt weer tot leven komt! Volg ons op en let vooral op onze evenementenkalender in ons hoofdmenu. We hebben jullie allemaal nodig!